El Consell Municipal de Cooperació commemmora el Dia Internacional de les Dones

Prop de 130 persones van gaudir el passat divendres als Cines Olot de la projecció del documental Manzanas, pollos y quimeras, organitzada des del Consell de Cooperació d’Olot amb el suport del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Van presentar l’acte Loli Rubio, de la Fundació Nzuri Daima i Alimatu Waggeh de l’Associació de Dones subsaharianes de la Garrotxa Yagaru.

Aquesta activitat es va fer en commemoració del Dia Internacional de les Dones. Està emmarcada dins la trajectòria, impulsada pel Consell de Cooperació d’Olot, d’apropar la realitat del continent africà als habitants de la Garrotxa, amb un punt de vista crític i constructiu, donant una visió més amplia i diversificada sobre el continent i la gent que l’habita i trencant, alhora, els estereotips que sovint construïm sobre els altres.

Escriptora, cambrera, galerista d’art, cantant, cuinera, periodista, costurera, actriu, gestora cultura, camperola capaç de crear una associació que agrupa a centenars de dones, corredora olímpica…són les dones protagonistes d’aquest documental. Dones que tenen en comú la seva capacitat emprenedora, el seu projecte vital pel qual s’esforcen i lluiten cada dia.

No només ens van explicar les seves anades i tornades, la feina, les seves cases, famílies i amistats, sinó que ens van obrir els seus cors i ens van mostrar els seus sentiments, sensacions… les anècdotes més curioses de la seva existència, les seves pors, alegries, esperances i en definitiva, la manera com veuen la vida.

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *