Gran èxit del curs de cultura de pau

El curs “Promoure la pau en un món en guerra” que s’està portant a terme a la ciutat d’Olot ha tingut molt bona acollida. Si bé encara falten dues de les sessions (7 i 15 de juny) les primeres impressions per part dels participants han estat molt favorables.
Un total de 37 persones estan gaudint de les xerrades, debats i reflexions que s’estan fent entorn la cultura de pau. Si bé en un principi es pot pensar que és un curs adreçat a entitats de cooperació, persones molt sensibilitzades o que treballen ja en aquests temes, cal dir que les persones que formen part del grup participant són d’un perfil ben variat en edats i àmbits. Membres d’entitats, estudiants d’integració social, sociòlegs, mestres d’escoles i professorat d’institut són alguns dels exemples d’aquesta heterogeneïtat del grup.

A la primera sessió, i de la mà d’Antoni Soler, s’ha pogut aprofundir en conceptes com violència estructural, no violència, conflicte i altres aspectes molt interessants que aquest mestre i investigador en cultura de pau ha sabut transmetre des de la seva experiència i amb una habilitat comunicativa que deixava a tothom amb els ulls oberts. Per altra banda, s’ha pogut comptar amb la presència de la periodista xilena i analista de conflictes de l’escola de pau de la UAB, Pamela Urritia , per parlar de situacions de guerra com són els conflictes armats. Al llarg de dues hores ens ha elaborat el mapa dels conflictes mundials i ens ha acompanyat per anar desgranant les conseqüències que aquests conflictes tenen, no només per a les vides humanes, sinó també per les relacions internacionals, per aspectes com l’educació dels infants, la destrucció d’infraestructures, etc.
Properament, una reflexió crítica sobre la seguretat humana impartida per Xavier Masllorens (psicòleg expert en comunicació i president de Fundipau) ens donarà l’impuls per a la darrera sessió en la qual es tractarà un tema tan interessant com quins actors, campanyes i impactes es donen en el treball per la pau i el desarmament. Jordi Aramadans, politòleg i periodista, membre també de Fundipau, posarà la cirereta al pastís que està essent aquest curs per a les persones que hi participen i els organitzadors.

Aquest curs és l’inici del treball de la cultura de pau al municipi arrel de la moció que lAjuntament va aprovar el 20 de novembre de 2014 per declarar “Olot municipi de cultura de pau”.

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *