Qui som

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG)

És un organisme públic format per l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa que té l’encàrrec de gestionar els serveis socials a la comarca de la Garrotxa.

El CASG s’estructura en dos grans àmbits d’intervenció: el d’atenció a les persones i el d’atenció a la comunitat. A més, disposa d’una Àrea d’Administració i una Unitat de Suport a l’Estratègia i la Innovació.

L’Àrea d’Atenció a la Comunitat, que funciona com a tal des del 2011, centra el seu treball en les persones i en el paper que aquestes tenen dins la comunitat.

Pla per la inclusió i la cohesió social d’Olot 2013-2019.

El passat mes de febrer es va aprovar el Pla per la inclusió i la cohesió social d’Olot 2013-2019. Aquest és l’instrument que guiarà les polítiques municipals dirigides a afavorir la inclusió i la cohesió social a la ciutat durant els propers sis anys.

És una eina de planificació que pretén dibuixar un horitzó de futur per a la ciutat i els ciutadans en temes tant importants com són la inclusió i la cohesió social. Un Pla, per tant, que redueixi els riscos de la improvisació i que defineixi una estratègia conjunta de ciutat que es vagi desplegant progressivament amb el pas dels anys amb les aportacions del màxim nombre d’àrees de l’Ajuntament, institucions, entitats i ciutadans.

Una part important de tot aquest pla i el seu desplegament és la funció que les entitats i el voluntariat tenen dins la ciutat. Com a motor de canvi, com a generadors de moviment tan a nivell particular com a nivell comunitari. És per això que des de l’Àrea d’Atenció a la Comunitat es dóna suport al món associatiu i de voluntariat principalment encarat a moviments en l’àmbit social i comunitari però oberts a entitats i moviments d’altres àmbits que existeixen a la ciutat.

L’Àrea d’Atenció a la Comunitat ofereix:

Un servei municipal de suport a les entitats que vol afavorir el desenvolupament de les associacions d’Olot i la comarca oferint serveis i recursos que responguin a les vostres necessitats.

Un servei municipal de voluntariat que promou que les persones dediquin de manera altruista una part del seu temps lliure als altres i es comprometin en la millora de la societat. Informa, assessora i orienta a persones interessades en fer tasques com a voluntaris en entitats, projectes de ciutat, campanyes…

L’Ajuntament d’Olot, des de ja fa anys, té un conveni amb Creu Roja per a la gestió del voluntariat de ciutat i és aquesta entitat, que a través del SIC, informa i orienta a les persones interessades.


Amunt ↑