Compromet-te amb una entitat

A la Garrotxa hi ha molta tradició associativa. Entenem per teixit associatiu el conjunt d’entitats i associacions, les persones que en formen part i les relacions que poden establir entre elles.

En general comptem amb unes entitats de dimensió petita. Dins de cada una d’elles podem diferenciar-hi els següents perfils:

+ Persones que formen part de la Junta directiva de l’entitat

Són l’òrgan de govern que representen a l’entitat i la gestionen en el seu dia a dia (recursos, activitats, participació…). Alhora, en tenen una visió global i a llarg termini. Vetllen pel compliment dels acords establerts per l’assemblea de socis, que és l’altre òrgan de govern de l’entitat. A la junta hi sol haver entre 3 i 7 membres. No estareu sols!

+ Persones sòcies

Persones que paguen la quota corresponent per garantir la continuïtat de l’entitat i el compliment de la seva finalitat. Units formen l’assemblea general o assemblea de socis. Aquesta és l’òrgan suprem, és on, de manera democràtica, es prenen els acords i es decideix cap a on va i què fa l’entitat.

+ Persones voluntàries

Són les persones que d’una manera lliure, continuada, compromesa, responsable i altruista, decideixen dedicar el seu temps a interessos col·lectius, per mitjà de la participació en alguns dels projectes de l’entitat. No totes les entitats tenen projectes de voluntariat.

+ Persones col·laboradores/ participació ciutadana – de tant en tant

Qui participa un dia en una activitat concreta i ajuda a desenvolupar-la in situ.

+ Persones destinatàries/participants/usuàries

Beneficiaris directes de les actuacions de l’entitat.

Sigui quin sigui el tipus de perfil que la persona assumeix dins l’entitat, totes elles estan hi participen de manera VOLUNTÀRIA i estan COMPROMESES AMB LA GARROTXA, AMB LES ENTITAT I AMB ELS SEUS PROJECTES, també.

Fes una ullada a les crides que tenim actives:

+ Voluntariat per fer de monitor i premonitor amb INFANTS I JOVES

Voluntariat per fer de monitor i premonitor amb infants i joves


Els Esplais de la Garrotxa estem oberts a qualsevol persona que vulgui ser voluntari monitor els dissabtes a la tarda.

Per ser monitor només cal tenir més de 16 anys i estar motivat. Entre 16 i 18 anys es considera premonitor i a partir de 18 anys monitor. Tenir el títol no és una condició indispensable, de fet a tota aquella gent que no tingui els títols els pot fer amb nosaltres, ja que per setmana santa oferim formacions de premonitor i monitor.

Si us voleu fer voleu més informació us podem posar en contacte trucant al 972.27.27.28 o per correu esplais@esplaisdelagarrotxa.cat

+ No tens experiència, però t’agradaria CANTAR EN UNA CORAL?

No tens experiència, però t’agradria CANTAR EN UNA CORAL?


La Coral Malagrida del barri de La Caixa, en una nova etapa plena d’il·lusions i entusiasme, busca cantaires de totes les edats per ampliar el seu repertori. HOMES, DONES,  JOVES I GRANS; MARES, PARES amb FILLS O FILLES; tothom hi és benvingut!!

Vols venir a cantar amb nosaltres?

Per apuntar-se a la Coral no cal tenir coneixements musicals previs, sinó només moltes ganes de gaudir de la música coral. Tots son benvinguts a la nostra coral.

Quan ens trobem? Assagem els dijous a les vuit i mitja del vespre al local social del barri. Av. Múrcia nº 9, baixos

Informació:  Av. Múrcia,11 Tel. 680 157 248 trinosaura15@gmail.com

+ Voluntaris/es per la LLUITA CONTRA EL CÀNCER

Voluntaris/es per la lluita contra el càncer


La Delegació d’Olot de la Fundació Oncolliga busca persones voluntàries per col·laborar en activitats de difusió, sensibilització, o captació de fons com: la Run4càncer, la Terra de Remences, Sant Jordi, la Trobada de Cotxes antics, Festival de la Fruita, etc. Busquen persones voluntàries amb compromís i responsabilitat. Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a  rgrabul2@xtec.cat, truca al 645 395 662.

+ Voluntariat i persones en situació de VULNERABILITAT SOCIAL

Voluntariat i persones en situació de vulnerabilitat social


L’associació Mans per l’Acció Solidària busca persones voluntàries pel Menjador social d’Olot. Persones amb capacitat de relació per donar un cop de mà un dia a la setmana de 12 a 14.30h, és a dir, a l’hora de dinar. Les persones voluntàries rebran formació relacionada amb el projecte. Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a mansacciosolidaria@gmail.com o truca al 68776830.

+ Persones JUBILADES I PREJUBILADES per a projectes relacionats amb la GENT GRAN

Voluntariat i gent gran


Creu Roja La Garrotxa busca persones DE TOTES LES EDATS, PERÒ EN ESPECIAL, BUSCA PERSONES JUBILADES O PRE-JUBILADES a les que els hi agradi el tracte amb les persones grans i vulguin participar en algun dels diferents projectes que es duen a terme arreu de la comarca:

  • Acompanyaments al domicili o al metge.
  • Activitats grupals per a gent gran (projecte Enreda’t). En aquest projecte les persones voluntàries – monitores, un cop per setmana i coordinades per una tècnica de l’entitat, assumiran funcions diverses, des de recollir a les persones al domicili fins a preparar activitats, organitzar-les i dinamitzar-les.

En tots els casos les persones voluntàries rebran una formació.

Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a marta.puigferrer@creuroja.org o truca al 972 27 22 22.

+ Voluntariat per la LLENGUA

Voluntariat per la llengua


El Servei Català d’Olot-la Garrotxa del Consorci per a la Normalització Lingüística busca persones voluntàries que parlin català per conversar una hora a la setmana amb una persona que vulgui aprendre’l. Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones truca al 972 27 09 02 o inscriure-te al web www.vxl.cat. Si vols conèixer una mica més què és mira el vídeo.

+ Voluntariat i persones en situació de POBRESA O D’EXCLUSIÓ SOCIAL

Voluntariat i persones en situació de pobresa o d’exclusió social


 Càritas Garrotxa busca persones voluntàries acostumades a utilitzar l’ordinador com a eina de treball, per donar suport a l’atenció a les famílies usuàries del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de la Garrotxa. Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a garrotxa@caritasgirona.cat; truca al 972 27 28 40 i demana per en Josep o la Sònia o passa’ls a veure a la Ronda Paraires, 1 d’Olot.

+ Voluntariat i persones amb DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL

 Voluntariat i persones amb discapacitat intel·lectual


L’associació de discapacitats intel·lectuals Integra, dins el projecte “Oci a l’abast de tothom” necessita persones voluntàries per participar en activitats complementàries i d’acompanyament dins les diferents activitats de lleure que es realitzen.

  • Grup de joves: Dissabtes de 16 a 19 hores (SEGONS DISPONIBILITAT PER TORNS DE DUES HORES APROXIMADAMENT O BÉ A CONCRETAR)
  • Activitats d’estiu: De finals de juny a principis de setembre de 9 a 17 hores. (SEGONS DISPONIBILITAT PER TORNS DE DUES HORES APROXIMADAMENT O BÉ A CONCRETAR)

És necessari que siguin persones dinàmiques, amb capacitat d’adaptació als canvis, amb iniciativa i polivalents. És important que tinguin la capacitat de treballar en equip i la motivació de conèixer i aprendre dia a dia.

Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a lleure@integraolot.cat o truca al 620404938 (Sandra).


Amunt ↑