En una entitat

A La Garrotxa hi ha molta tradició associativa. Entenem per teixit associatiu el conjunt d’entitats i associacions, les persones que en formen part i les relacions que poden establir entre elles.

En general comptem amb unes entitats de dimensió petita. Dins de cada una d’elles podem diferenciar-hi els següents perfils:

  • Junta/Comissió: qui pensa, dissenya i organitza activitats (1-3 persones)
  • Socis: persones que paguen la quota corresponent.
  • Col·laborador: qui participa només el dia de l’activitat i ajuda a desenvolupar-la in situ (molt pocs excepte AV i entitats religioses que sí que mobilitzen gent)
  • Voluntaris: cal tenir un projecte organitzat
  • Participants/ usuaris: beneficiaris directes de les seves actuacions.

La tasca del voluntariat pren, en aquest àmbit, un relleu especial atesa la vulnerabilitat de les persones amb qui es treballa. Per això i pel tipus de projectes que es porten a terme cal que el compromís de les persones voluntàries sigui especialment ferm i pugui tenir una mínima continuïtat en el temps a l’entitat.

 CRIDES DE VOLUNTARIAT ACTIVES

No tens experiència, però t’agradaria cantar en una coral?


La Coral Malagrida del barri de La Caixa, en una nova etapa plena d’il·lusions i entusiasme, busca cantaires de totes les edats per ampliar el seu repertori. HOMES, DONES,  JOVES I GRANS; MARES, PARES amb FILLS O FILLES; tothom hi és benvingut!!

Vols venir a cantar amb nosaltres?

Per apuntar-se a la Coral no cal tenir coneixements musicals previs, sinó només moltes ganes de gaudir de la música coral. Tots son benvinguts a la nostra coral.

Quan ens trobem?

Assagem els dijous a les vuit i mitja del vespre al local social del barri. Av. Múrcia nº 9, baixos

Informació:  Av. Múrcia,11 Tel. 680 157 248 trinosaura15@gmail.com

Voluntaris/es per la lluita contra el càncer


La Delegació d’Olot de la Fundació Oncolliga busca persones voluntàries per col·laborar en activitats de difusió, sensibilització, o captació de fons com: la Run4càncer, la Terra de Remences, Sant Jordi, la Trobada de Cotxes antics, Festival de la Fruita, etc. Busquen persones voluntàries amb compromís i responsabilitat. Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a rgrabul2@xtec.cat, truca al 645 395 662.

 

 Voluntariat i infància


El Grup d’Esplai Diari Garbuix d’Esplais de la Garrotxa, pel seu Projecte de Lectura, busca, pels dimecres i els dijous, persones voluntàries  que sàpiguen llegir el català correctament i que tinguin ganes d’incidir en la educació de l’infant. Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a garbuix@esplaisdelagarrotxa.cat, truca al 616 858 667 o 972 27 07 32.

 

 

Voluntariat i persones en situació de vulnerabilitat social


L’associació Mans per l’Acció Solidària busca persones voluntàries pel Menjador social d’Olot. Persones amb capacitat de relació per donar un cop de mà un dia a la setmana de 12 a 14.30h, és a dir, a l’hora de dinar. Les persones voluntàries rebran formació relacionada amb el projecte. Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a mansacciosolidaria@gmail.com o truca al 68776830.

 

 

 Voluntariat i gent gran


Creu Roja La Garrotxa busca persones voluntàries a les que els hi agradi el tracte amb les persones grans i vulguin participar en algun dels diferents projectes que es duen a terme arreu de la comarca:

 

 

 

  • Acompanyaments al domicili o al metge.
  • Activitats grupals per a gent gran (projecte Enreda’t). En aquest projecte les persones voluntàries – monitores, un cop per setmana i coordinades per una tècnica de l’entitat, assumiran funcions diverses, des de recollir a les persones al domicili fins a preparar activitats, organitzar-les i dinamitzar-les.

En tots els casos les persones voluntàries rebran una formació.

Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a marta.puigferrer@creuroja.org o truca al 972 27 22 22.

Voluntariat per la llengua


El Servei Català d’Olot-la Garrotxa del Consorci per a la Normalització Lingüística busca persones voluntàries que parlin català per conversar una hora a la setmana amb una persona que vulgui aprendre’l. Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones truca al 972 27 09 02 o inscriure-te al web www.vxl.cat. Si vols conèixer una mica més què és mira el vídeo.

 

Voluntariat i persones en situació de pobresa o d’exclusió social


 Càritas Garrotxa busca persones voluntàries acostumades a utilitzar l’ordinador com a eina de treball, per donar suport a l’atenció a les famílies usuàries del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de la Garrotxa. Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a garrotxa@caritasgirona.cat; truca al 972 27 28 40 i demana per en Josep o la Sònia o passa’ls a veure a la Ronda Paraires, 1 d’Olot.

 

 Voluntariat i persones que viuen en una situació de discapacitat intel·lectual


L’associació de discapacitats intel·lectuals Integra, dins el projecte “Oci a l’abast de tothom” necessita persones voluntàries per participar en activitats complementàries i d’acompanyament dins les diferents activitats de lleure que es realitzen.

  • Grup de joves: Dissabtes de 16 a 19 hores (SEGONS DISPONIBILITAT PER TORNS DE DUES HORES APROXIMADAMENT O BÉ A CONCRETAR)
  • Activitats d’estiu: De finals de juny a principis de setembre de 9 a 17 hores. (SEGONS DISPONIBILITAT PER TORNS DE DUES HORES APROXIMADAMENT O BÉ A CONCRETAR)

És necessari que siguin persones dinàmiques, amb capacitat d’adaptació als canvis, amb iniciativa i polivalents. És important que tinguin la capacitat de treballar en equip i la motivació de conèixer i aprendre dia a dia.

Si t’agradaria rebre més informació o ser una d’aquestes persones escriu a lleure@integraolot.cat o truca al 620404938 (Sandra).

Voluntariat i persones refugiades


No has trobat cap voluntariat que et cridi o ets una entitat/associació la que li fan falta persones voluntàries?


Posa’t en contacte amb el Servei de Voluntariat o el Servei integral de suport a l’associacionisme (SISA) del Consorci d’Acció social de la Garrota i t’ajudarem.


Amunt ↑