Tallers musicals per superar la drogodependència

‘La vida és ritme, el ritme és vida’ és un programa per estimular l’autoconfiança i l’autonomia personal

La música, el ritme i la dansa poden formar part d’un tractament per combatre l’addicció a substàncies tòxiques. ‘La vida és ritme, el ritme és vida’ és una activitat impulsada pel Taller de Músics com a mètode per superar les drogodependències.

El projecte va ser seleccionat en la darrera edició del programa Art per a la Millora Social de l’Obra Social “La Caixa” amb l’objectiu d’afavorir i facilitar la transformació personal i social de persones amb risc d’exclusió social.

A través del llenguatge musical i la percussió corporal i vocal es vol ajudar a aquestes persones a adquirir un conjunt de competències socials i personals que els permetin guanyar autoconfiança i autonomia en elles mateixes. Amb aquestes experiències, que treballen el ritme i la música, volen oferir als seus participants diferents models d’oci, treball i sociabilitat que no estiguin associats al consum de substàncies tòxiques.

Aquest activitat de l’Obra Social “La Caixa” pretén que diferents col·lectius socialment fràgils aconsegueixin desenvolupar-se personalment i que, alhora, s’estimuli la inclusió social i la cohesió d’aquests grups.

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *