Consells per a la seguretat de la Gent Gran

 Mossos d’Esquadra han informat d’una nova modalitat de venda agressiva, al límit de la legalitat .

Es tracta de persones, que en determinats casos han donat a entendre ser treballadors de Creu Roja.

Contacte telefònicament amb gent gran, diuen que truquen de Salut Social, amb aquest missatge donen peu que les persones que reben la trucada pensin que es tracta de Serveis Socials o bé serveis de salut. Els fan un seguit de preguntes: edat, situació de salut, dependència, mobilitat… amb aquestes dades concerten una entrevista al domicili amb la finalitat, els diuen, de millorar la seva situació.

Una vegada al domicili els ofereixen productes relacionats amb la salut a preus desorbitats. Aprofitant la situació de confusió que han creat a la víctima sobre el servei que les està atenent. En alguns casos han dit que es tracta de productes de divulgació de Creu Roja.

Cal fer constar que tant els Serveis de Salut, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i Creu Roja, com a institució, no fan captació ni ofereixen productes “regal” als domicilis.

En cas d’haver concertat una visita properament al seu domicili és important que ho comuniqui al telèfon 972 27 60 44 de l’Oficina de Consum de la Garrotxa per poder-los assessorar, preventimvament, pel que fa aquest tipus de situació de venda domiciliària.

Quan es trobin en una situació similar a la descrita cal desconfiar:

– Eviteu signar cap tipus de document si no n’esteu del tot segurs.

– No doneu diners per avançat ni faciliteu dades bancàries i targetes de crèdit.

– És important que en cas de sentir-vos intimidats/des, davant del dubte, aviseu sempre a la policia per evitar l’enfrontament directe amb el/la presumpte/a estafador/a.

Fulletó informatiu:  Consells per a la gent gran

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *