Les claus de la viabilitat econòmica de la Catalunya independent

Elisenda Paluzie presenta el seu darrer llibre a Olot

Elisenda Paluzie, degana de la facultat d’economia de la UB, presenta a Olot el seu darrer llibre, Podem! Les claus de la viabilitat econòmica de la Catalunya independent (Editorial Rosa dels Vents). Paluzie, que té vincles familiars amb Olot, analitza amb dades els principals temes del debat econòmic sobre la independència de Catalunya, qüestions que susciten les opinions més contraposades i generen dubtes al ciutadà que no té gaires coneixements d’economia, com ara si és veritat que la independència no té sentit en un context d’economia globalitzada, o què passarà amb la Unió Europea i l’Euro si Catalunya s’independitza, quins costos té la independència i si continuar formant part d’Espanya com ara, en té, quins serien els guanys de la independència o què passarà amb les pensions i si quedarà Catalunya molt endeutada si s’independitza.

Elisenda Paluzie és professora titular de Teoria Econòmica a la Universitat de Barcelona des del 2001, i degana de la Facultat d’Economia i Empresa des del 2009. És màster en Economia Internacional i Desenvolupament Econòmic per la Universitat de Yale (1996) i doctora en Economia per la Universitat de Barcelona (1999). També dirigeix el Centre d’Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials, grup de recerca de la UB consolidat per la Generalitat. Ha publicat diversos articles en revistes acadèmiques internacionals; també És activa en diverses associacions de la societat civil, com Sobirania i Progrés. Va formar part de la comissió internacional de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència i de Barcelona Decideix (2009-2011). 

La presentació anirà a càrrec de Santiago Vilanova, president d’Ecofòrum Garrotxa, que organitza conjuntament l’acte amb Estelada 2014. També col.laboren la llibreria Drac i l’editorial Rosa dels Vents.

L’acte es durà a terme el proper dissabte, 14 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa (c. Hospici, 5), d’Olot.

Cartell feb 15-01

 

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *