Obertament publica una guia de recomanacions sobre el tractament de la salut mental als mitjans de comunicació

Les últimes informacions sobre el pilot de l’avió de Germanwings asseguren que podia patir una depressió.

Davant del tracte de la informació per part d’alguns mitjans, l’associació Obertament publica un conjunt de recomanacions sobre com s’haurien de tractar els casos de salut mental per evitar l’estigmatització de les persones afectades per un trastorn.

La raó de ser d’Obertament és lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones a causa d’algun problema de salut mental i per fer que esdevinguin protagonistes del canvi. Va néixer el desembre de 2010 de la mà dels principals agents socials de la salut mental a Catalunya,

La salut mental continua sent un tabú i moltes persones amb trastorns estan sotmeses a la discriminació en totes les facetes de la seva vida. Obertament, doncs, és una suma d’esforços que pretén donar cobertura a tot el treball realitzat per moltes entitats i persones, facilitar la tasca de generació i disseminació d’aprenentatges i, a través del màrqueting social i de l’experiència en primera persona, treballar per aconseguir canvis a les actituds i els comportaments de la població respecte a les persones que tenen algun problema de salut mental.

Podeu consultar les recomanacions aquí

Font: Social.cat; Obertament.org

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *