Delegació Oncolliga Olot i la Garrotxa, el relleu

Ja fa més de 14 anys que un grup de 4 dones amb empenta van crear la delegació ONCOLLIGA d’Olot i la Garrotxa. La Dolors Guillaumes, l’Anna Marguí, la Paqui Prades i la Mª Carme Berga han obert camí!

Al llarg d’aquest temps la delegació ha treballat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer i els seus familiars.

Per atansar-se cap aquesta fita parteix de quatre eixos essencials, que aglutinen cadascun d’ells diverses línies d’actuació. Aquests eixos són:
• Donar suport psicològic als malalts de càncer i als familiars durant el procés de la malaltia.
• Facilitar recursos als malalts oncològics per a millorar les seves condicions de vida.
• Prevenir el càncer amb la promoció d’hàbits saludables.
• Informar sobre temes referents a la malaltia oncològica.

L’activitat més intensa, i la que engloba la gran majoria dels programes i serveis de l’Oncolliga, és aquella que està destinada, directament, als malalts de càncer i al seu entorn més proper, la família i els cuidadors. Des de la proximitat, l’agilitat i el tracte personal es dóna resposta, amb la màxima prioritat, a les sol·licituds derivades des dels serveis mèdics i socials dels hospitals, dels centres d’atenció primària, etc. que fan una prèvia valoració de les necessitats particulars de cada pacient.

Per aquests casos s’han dissenyat serveis gratuïts per atendre les necessitats bàsiques de la família. A Olot, en aquests moments s’ofereixen els serveis següents

  • suport psicològic

  • fisioteràpia

  • rehabilitació posterior a l’operació a través del servei de drenatge limfàtic i recuperació de la veu

  • préstec de material

  • neteja de la llar

Per altra banda, també la pedagogia disposa d’un espai destacat a l’entitat, la formació contínua dels voluntaris i de l’equip de treball, per millorar la qualitat de l’atenció als usuaris, és important, així com la promoció d’hàbits saludables i la difusió d’informació referent als avenços de la lluita contra el càncer.

No menys important és la sensibilització i la captació de fons per tal de poder mantenir tot aquest engrenatge. Per aquest motiu es va organitzar la cursa RUN4CÀNCER el mes de febrer d’aquest any en la qual hi varen participar més de 450 persones, la parada durant la Diada de St Jordi…

En aquests moments, un grup de 4 dones més agafem el relleu per continuar la tasca de la delegació i impulsar noves iniciatives. Des d’aquí volem fer un agraïment, doncs, a qui va impulsar la tasca d’aquesta entitat a la nostra comarca durant aquests 14 anys.

Programa Amb identitat Olot Tv

M. Carme Berga, Roser Grabolosa, Roser Lòpez, Mireia Delgà

Publicada el

Feu un comentari