Celebració del Vaisakhi a Olot

Aquest diumenge 24 d’abril , la comunitat sikh d’Olot celebrarà la festa del Vaisakhi, la data més important de l’any per a aquesta comunitat.

Per aquest motiu es farà una processó per alguns carrers de la ciutat. Sortiran del Gurdwara Bhai Mardana Ji situat a l’avinguda Morrot, 128 i aniran fins a la plaça Sant Miquel on s’estaran de les 10 fins a les 12 del migdia. Continuaran el recorregut fins a l’Ajuntament d’Olot i finalment, cap a dos quarts de tres, tornaran al Gurdwara, on compartiran el langar, àpat comunitari vegetarià.
Se celebra la instauració de la Khalsa amb les 5 ks, l’orde o fraternitat dels sikhs que van ser batejats pel seu desè guru, Gobind Singh. És el dia de la creació dels Singhs i Kaurs. També marca el principi del nou any solar del calendari Punjabi: Nanakshahi i és la celebració de l’inici de la primavera, època de grans collites per als agricultors del Panjab.

Les 5 Ks són:

Kes (cabells): Cabell i pèl sense tallar.
Kanga (pinta): Mantenir els cabells nets i símbol de la higiene del sikhs.
Kirpan (espasa o navalla): Símbol de defensa de la justícia.
Karà (braçalet): Per recordar la fe en Déu quan es té la temptació de fer una mala obra.
Katxera (roba interior o calçó curt): control del desig sexual.

L’Associació de Panjabis de la Garrotxa convida a tots els olotins a participar a la celebració del VAISAKHI com una manera de donar a conèixer la seva cultura, fomentar les relacions entre tots els ciutadans i compartir els seus valors més arrelats amb tots nosaltres.

Publicada el

Feu un comentari