Les parelles interreligioses

El Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot va participar a la Taula d’experiències dins la  jornada “Voluntariat per la llengua amb parelles interreligioses: una bona pràctica d’acollida” que es va celebrar el dia 31 de maig a l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona. Organitzada des de la Direcció Generals d’Afers Religiosos, la Direcció General de Politica Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística.
En aquesta jornada es vol reconèixer i difondre l’experiència de les parelles lingüístiques interreligioses que es va iniciar l’any 2014 a la demarcació de Girona, en concret a Lloret de Mar, com a prova pilot i que després es va estendre a altres comarques.

A Olot, el projecte es va dur a terme l’any 2015 i es va gestionar des del Grup de Diàleg Interreligiós amb la implicació de les diferents confessions que l’integren (sikhs, musulmans, evangèlics i catòlics) i formant part del projecte Voluntariat per la Llengua del Servei de Català d’Olot-La Garrotxa.
L’any 2015 es van fer dues edicions del projecte amb la participació de 157 persones; 125 dones i 32 homes.

Més enllà del domini del català, el programa facilita que les persones es coneguin, que trenquin tabús, combatre estereotips i rumors i, sobretot facilita l’intercanvi cultural i la cohesió social?

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *