Taula del Servei Integral de Suport a l’Associacionisme d’Olot.

El SISA (Servei Integral de Suport a l’Associacionisme) comença a agafar forma amb la creació, el setembre de 2016, de la Taula, un espai de debat i decisió que neix després d’El Panoràmic amb l’objectiu de concretar tot allò que queda reflectit en les conclusions, millorar les relacions entre entitats i administració i poder fer actuacions que facilitin el dia a dia de l’associacionisme a la ciutat.

Com es va crea la Taula?

Per a la creació de la taula es van convocar a totes les entitats de la ciutat a diferents trobades per àmbits: d’acció social i comunitàries, culturals, esportives, juvenils i de lleure, AMIPA, de promoció econòmica i de cooperació, drets civils, mediambientals i religioses.

En total, 50 entitats* van participar a les trobades i de cada un dels àmbits i en relació al nombre d’entitats que hi ha a la ciutat, es van escollir una o dues persones (entre les mateixes entitats) que van ser les que van format part de la taula. Aquestes persones actuen, no pas en representació i com a portaveu de la seva entitat, sinó com a persona experta o coneixedora del funcionament i dinàmiques del teixit associatiu d’Olot. Aquestes persones formen part de la taula durant un període acotat de temps per tal d’afavorir el relleu.

D’aquesta trobada van sortir representants de l’àmbit veïnal, esportiu, social, cultural, promoció econòmica i cooperació.

Imatges de les primeres trobades d’entitats

Entitats* participants als grups de creació de la Taula: Agrupació de persones sordes de la Garrotxa, BATEGA (Banc del Temps de la Garrotxa), ASFCFMG (Associació de Fatiga Crònica i Fibromiàlgia de la Garrotxa), AFAREM (Associació de Familiars i Amics de la Residència Montsacopa), El Paraigua, Mans per l’Acció Solidària, Creu Roja, MIFAS, Fundació Oncolliga,  Junta Veïnal de Batet de la Serra, AV St. Cristòfor Masbernat, Av Montolivet, AV El Xiprer, Av Benavent, AV Pequín, APiV Vivendes Garrotxa, Av Sant Ferriol, Av Sant Francesc, Xerrics d’Olot, Òmnium Cultural Garrotxa, ACUGA (Aules de Difusió Cultural Garrotxa), Cor Gaia, Estelada 2014, Cine Club Olot, Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa, Agrupació Sardanista Olot, Cantabile Cor de Cambra, Els Catòlics, Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, Associació de Placers de la Plaça Mercat d’Olot, EURAM, ADAG40, Centre Excursionista d’Olot, AEG Nostra Dona del Tura, Garrotxa amb el Sàhara, Fundació Fauna, Terra Viva, Plataforma Garrotxa Acull, Núria Social, ANEGX (Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa), Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot, Club Natació Olot, Club Volei Olot, Club Tennis Taula Olot, Club de Patinatge Artístic d’Olot, Unió Esportiva Olot, Joventut Sant Pere Màrtir, Club Bàsquet Olot, Moto Club Olot.

La durada del nomenament serà de 3 anys, però cada any i mig aniran entrant, 5 noves persones per garantir un relleu de continuïtat.

 

Trobades per escollir nous relleus

5 de març de 2019. Trobada a la Sala Torín. Assisteixen més de 40 entitats. Es fa un retorn de la feina feta per la taula. Les Entitats es van agrupar per àmbit d’actuació i van votar qui volia que fos el seu representant. D’aquí van sortir escollides 5 persones les quals representen els següents àmbits: veïnal; cooperació; protecció i defensa dels animals; i social.

Clica aquí per veure les imatges de la trobada.

Les entitats participants en aquesta trobada van ser: AMIPA Petit Plançó, Associació de dones Alba, Associació Banc del Temps de la Garrotxa “BaTeGa”, Alba Associació de Dones de la Garrotxa, Creu Roja La Garrotxa, Fundació la Fageda, Associació El Paraigua a la Garrotxa, Agrupació de persones sordes de la Garrotxa, Associació de discapacitats de les comarques gironines, Associació de familiars de persones amb Transtorn de l’Espectre Autista de la Garrotxa, Associació Gent Gran Olot, Associació de pensionistes i jubilats Esplai d’Olot, Garrotxa Diversa, MIFAS Garrotxa, HJL (Hatambinnira Jikke Lemunnu), Mans per l’Acció solidària, associació de veïns del Barri de la Caixa, Associació de veïns i propietaris del Nucli Antic d’Olot, associació de veïns  Sant Francesc, associació de veïns de Bonavista, associació de veïns de Pequín, associació de veïns de Sant Roc, Junta veïnal de Batet de la Serra, Audiovisuals de la Garrotxa, PEHOC (Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca), Òmnium cultural Garrotxa, Associació Amics del Tren Olot-Girona, Esbart Olot, Xerrics d’Olot. Colla castellera de la Garrotxa, Associació d’Artteràpia Olot, Agrupació Sardanista Olot, fundació Escola Pia, Club Bàsquet Olot, Fundació Nzuri Daima, Fundació Fauna, Agrupació Naturalista i ecologista de la Garrotxa, Som mobilitat Garrotxa, Protecció civil d’Olot, FES (Fundació Educació solidària), Associació Garrotxina Amics del Bonsai, Associacions africans Koina i Núria Social.

Actualment continua sense haver-se trobat representant de l’àmbit juvenil i de lleure i de l’àmbit educatiu.

 

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *