L’Espai Núria reobre les seves portes amb un marcat accent social.

Una associació sense ànim de lucre (Núria Social) recupera a partir d’aquest setembre l’antic cinema, i sala de concerts Núria (que abans del franquisme fou un centre obrer), amb el nom de Núria Social. Els impulsors de la iniciativa posaran en funcionament de nou l’espai, que tindrà tres espais amb funcions diverses, adaptades a diferents necessitats de la ciutat: un coworking, una espai gastronòmic de difusió dels productes agroecològics de proximitat i una sala polivalent.

La inauguració d’aquesta nova etapa tindrà lloc el proper divendres dia 2 de setembre a les 18:30h, amb convidats que ajudaran a fer un repàs de la llarga història que té aquest espai com a nucli d’activitat cultural i social al centre d’Olot.
Hi assistirà Josefina Vidal, filla de Gil Vidal Forga, responsable del centre obrer, fundat el 1894 i desaparegut amb l’entrada de les tropes franquistes. Ella podrà explicar com durant el seu funcionament aquest espai acollia activitats com ball, teatre o cinema, i tenia una cafeteria, una biblioteca, una escola nocturna gratuïta i una agrupació coral.

A la planta baixa, reformada, el setembre de 1943 s’hi inaugurava el cinema Núria. Era petit, ben sonoritzat i fet amb molt bon gust i va néixer decidit a ser diferent. El diumenge 25 de novembre de 2001, a dos quarts de nou del vespre, es va fer l’última sessió de cinema al Núria, abans de tancar la sala perquè s’inauguraven les multisales dels Cines Olot. Es va projectar La vida es bella de l’oscaritzat Roberto Benigni.

Joaquim Monturiol, que va ser regidor de joventut i esports, explicarà la darrera etapa d’obertura de l’espai, del 2003 al 2011, quan el Núria va ser una sala de concerts i la seu de l’àrea de joventut de l’Ajuntament d’Olot.
També serà a l’acte el regidor de cultura de la ciutat d’Olot, el Sr. Josep Berga.

Els responsables del nou espai Núria Social completaran l’explicació històrica descrivint el present i futur que pretenen que sigui aquest espai emblemàtic del barri vell d’Olot.

L’acte es clourà amb música en directe a càrrec del grup el Brott i una petita degustació de productes agroecològics.

ELS NOUS ESPAIS DEL NÚRIA SOCIAL
El coworking és un espai de treball compartit (que ja es va obrir el passat mes de maig), on autònoms i treballadors freelance poden tenir un lloc de treball amb tots els serveis per un preu molt assequible.

L’espai gastronòmic té l’objectiu de ser un aparador per a productes agroecològics i productors locals, amb la intenció de donar a conèixer l’agricultura de proximitat, de temporada, saludable i km 0. Les seves parets acolliran exposicions temporals d’artistes i fotògrafs de la comarca. Estarà oberta al públic en horari de funcionament del coworking i quan tinguin lloc activiats a la sala gran.

La sala polivalent serà un espai a disposició de les entitats i grups de la comarca, per a realitzar-hi tot tipus d’activitats socials i culturals. L’associació Núria Social ja ha començat aquest estiu la reforma de tot l’espai, i properarment obrirà un crowdfunding per poder rebre ajudes dels ciutadans a través d’internet i poder acabar d’equipar del tot la sala.

cantina_B

sala_gran_B

 

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *