Un plaer bategar amb vosaltres…

CARTA D’AGRAÏMENT AL BANC DEL TEMPS DE LA GARROTXA

– Un plaer bategar amb vosaltres… –

Una tarda freda d’hivern, esperava l’arribada d’algú amb qui havia d’entrevistar-me i al costat de les bústies d’un edifici de la Plaça Clarà vaig veure un petit cartell molt acolorit de tardor: batega. I no em va deixar indiferent.

Persones del meu entorn van dir que havien tingut bones experiències d’intercanvi (tant a dins de Batega com a d’altres que s’han format) i m’hi vaig posar. Amb una mica d’inseguretat (per allò de no saber ben bé què oferir, si algú ho voldrà o…) i molta curiositat vaig començar les passes per a obrir-me a aquest micro món, que funciona en base al temps i a les ganes de cadascú de posar el seu granet de sorra per a fer possible que el dia a dia sigui més ric. Tant si és amb diners, com si no.

Al llarg d’aquests tres anys bategant, he pogut acostar-me a la vida al camp, movent el cos i respirant l’aire tan net, he fet un munt de coses útils. He fruït del món dels massatges interns (treball de la veu) i externs (quiromassatge). He participat en la preparació d’un hort i he après a conèixer algunes flors. He tingut la sort de menjar ous ecològics de gallina feliç i tinc algun que altre objecte nou per a mi, i d’utilitat assegurada, que he trobat en un garatge ben cuidat i farcit de coses velles. He fet intercanvis de llengua i he conegut formes de fer diferents. També he pogut tastar algunes hortalisses ecològiques, ben lletges i delicioses. He après unes nocions de biodansa i he dansat amb les pautes que la facilitadora ens donava. A nivell grupal, he assistit a xerrades i a tallers manuals i de creixement. Fins i tot he trobat un lloc boníssim on compartir l’aprenentatge rebut, exposant-lo davant d’altres persones.

Quan he volgut he repetit, i quan hem preferit deixar-ho córrer també ho hem fet. Diria que el desig d’un bon batec és sempre facilitar l’estona d’intercanvi per a què tot vagi bé.

Així que sigui com sigui, tinc ben clar que continuaré bategant uns quants anyets més!

Olot, 18 de gener 2018

Helena Siches Cuadra

Published

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.