Omnium cultural agraeix la participació de persones i entitats

imatge: NacióDigital

LA FLAMA DEL CANIGÓ ARRIBA A OLOT I COMARCA

Dissabte passat, 23 de juny a les 6 de la tarda, la Flama del Canigó va entrar a Olot.

Va poder arribar fins aquí gràcies a l’esforç, ajuda i col·laboració desinteressada de moltes persones i entitats que ho van fer possible.

Tot va començar el dia 22 pujant al cim del Canigó i recollint la flama de la foguera que es va encendre allà a les 12 de la nit, després de llegir el manifest enguany escrit per Jordi Cuixart, President d’Òmnium Cultural. Els muntanyencs que hi van pujar, la van baixar per a passar-la als ciclistes que la van portar fins a Molló. Des d’allà va viatjar fins a St Pau de Segúries on, de la mà d’un grup de corredors va arribar fins a la Vall de Bianya, baixant per la Via Romana. Això va ser sobre les 5 de la tarda.

A la Vall de Bianya els esperava un bon berenar i el relleu. Des d’aquí, la comitiva es va dividir en dues rutes diferents: una que, des de St Joan les Fonts, arribava fins a Besalú i l’altra cap a Olot i pobles dels altres costats.

Corredors d’un altre Club d’Atletisme van ser els encarregats d’entrar la Flama a Olot, concretament a la Plaça del Carme. Acompanyats per un grup de Timbalers i el gegant de Tona, es va iniciar una cercavila a la que s’hi va anar afegint força gent i, passant pel carrer Major i el carrer de Sant Rafel va arribar a la Plaça Clarà on s’hi feia l’acte de benvinguda. Des de les 5 de la tarda, en aquest espai ja s’hi feia un taller de fanalets perquè tothom que volgués es pogués endur la Flama a la seva revetlla.

La rebuda de la flama va consistir en la lectura del manifest per part de la Presidenta d’Òmnium Garrotxa, l’encesa del peveter i el parlament de benvinguda per part del Regidor de Cultura, Pep Berga. A continuació va ballar el gegant.

Seguidament, i mentre tothom podia menjar un tall de coca, es va anar repartint la flama a tots els pobles de la comarca i barris de la ciutat que la van venir a buscar.

Finalment, tots els particulars que van voler es van poder endur un fanalet a casa, encès amb la Flama del Canigó. Es van exhaurir. Esperem sabreu disculpar-nos si algú no en va tenir per a la seva revetlla.

A les 9 del vespre i organitzat per l’Agrupació Escolta va tenir lloc un sopar popular amb foguera i revetlla a la plaça de Sant Miquel.

Òmnium Garrotxa agraeix moltíssim a tothom la seva col·laboració i assistència. Estem molt contents per a la resposta de la gent de la ciutat i de la comarca. Us emplacem a tornar-hi l’any que ve, encara amb més barris i amb els pobles que falten. Hi treballarem a partir d’ara! També esperem que sabreu disculpar les errades que hàgim pogut cometre i que ens feu arribar els vostres suggeriments de cares a millorar-la l’any que ve.

MOLTES GRÀCIES A TOTS!!! VISCA LA FLAMA DEL CANIGÓ!!

Òmnium Garrotxa

Òmnium Cultural. c/ Sant Pere Màrtir, 35 baixos 17800 Olot

lagarrotxa@omnium.cat
Tel. 972 26 33 22
www.omnium.cat
FB Òmnium Garrotxa  /  TW Òmnium Garrotxa

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *