Activitats entorn el Dia Internacional de Conscienciació sobre l’Autisme

L’Associació de familiars de persones amb TEA de la Garrotxa (TEA Garrotxa) es va constituir al febrer de 2018 a Olot com una iniciativa d’un grup de pares i mares amb fills amb Trastorn de l’Espectre Autista. Va néixer amb la finalitat de desenvolupar activitats i serveis per a millorar la qualitat de vida i  afavorir la igualtat d’oportunitats de les persones amb TEA; donar suport, orientar i informar a famílies; i sensibilitzar, conscienciar i trencar mites sobre l’autisme en la societat propera.

Per a entendre una mica millor el concepte, el terme Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) fa referència a un conjunt ampli d’afectacions en el neuro-desenvolupament, les quals generen dificultats, principalment, en la comunicació i la interacció social, en la flexibilitat del pensament i de la conducta i en processament de la informació sensorial.  Es manifesta per primer cop cap als dos-tres primers anys de vida i, encara que es presenti de forma diferent en cada cas, té un impacte molt important en la persona i en la família.

El dia 2 d’abril, es celebra el dia Mundial de la Conscienciació de l’Autisme declarat per la Assemblea General de les Nacions Unides amb l’objectiu de visibilitzar la realitat i les necessitats del col·lectiu de persones amb TEA i les seves famílies, es celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

Per aquest motiu, l’Associació TEA Garrotxa organitzarà un seguit d’activitats i accions que us anunciem a continuació:

– Del 28 de març al 3 d’abril:

el proper dia 2 d’abril es celebra el dia Mundial de la Conscienciació de l’Autisme per aquest motiu a nivell internacional es vol fer un campanya anomenada Light It Up Blue (Il·luminem de blau), és una campanya de sensibilització de caràcter internacional, per la qual milers d’edificis i monuments emblemàtics de tot el món s’il·luminen de blau en suport i solidaritat amb el col·lectiu de persones amb Trastorn de l’ espectre de l’Autisme (TEA) i les seves famílies.

Es per aquest motiu que des de l’Associació de familiars de persones amb Trastorn de L’Espectre Autista (TEA Garrotxa) s’ha demanat la suma dels diferents ajuntaments de la comarca.

Uns quants d’ells s’han sumat a aquesta  iniciativa mundial i, per tant del 28 de març al 3 d’abril podreu veure que edificis i monuments dels nostres pobles s’il·luminessin de blau.

Així mateix, també us informem d’altres activitats que es duran a terme en els pròxims dies:

– 7 d’abril:

Cursa d’orientació a les 10:30 h i posterior taller de zumba a les 12:00h a les Fonts de Sant Roc en el marc de les celebracions del Dia Mundial de l’Activitat física i l’Esport. Organitzat per l’Institut Municipal d’Esports i Lleure de l’Ajuntament d’Olot. Activitat gratuïta

– 13 d’abril:

Festa blava amb l’espectacle infantil a càrrec de Jordi Tonietti Trio a les 18.00 al Firal Petit, en el marc del Dia Internacional de Conscienciació sobre l’Autisme. Activitat  gratuïta.

Us hi esperem!

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *