Vols ser MENTOR/A de persones refugiades?

Ja tens una nova oportunitat per participar en el programa de mentoria per a persones refugiades a Olot.
Les persones interessades en ser mentores poden assistir a la sessió informativa que s’organitzarà el proper dijous 6 de juny, a les 19 hores al Núria Social, a Olot.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va engegar l’any 2017 un programa de mentoria amb persones refugiades i demandants de protecció internacional que, gràcies a la implicació de la ciutadania, afavoreix l’autonomia personal, social i laboral de les persones refugiades i fomenta la convivència i la interacció entre veïns i veïnes dels municipis de Catalunya. El suport solidari que s’ofereix a les persones refugiades sense referents a la ciutat, permet treballar eixos claus en la seva integració com són l’aprenentatge de la llengua, el coneixement i la participació a l’entorn i suport en el seu itinerari professional. Aquesta funció d’acompanyament va a càrrec dels grups d’acollida (grup de 3-5
persones voluntàries), que exerceixen com a mentors/es de les persones refugiades participants durant un període de 8 mesos, prorrogables a un any.

Qui pot ser mentor/a?
Per a ser mentor/a del programa, cal organitzar-se en un grup d’acollida d’entre 3 i 5 membres que ja es coneguin prèviament, ja que la relació de mentoria que es proposa és sempre grupal. S’han de tenir 25 anys, amb competències personals que incloguin el compromís, la responsabilitat, la constància, la tolerància a la frustració o la resiliència. Persones que dominin el català i el castellà i que en la seva vida quotidiana tinguin contacte o participin en la vida social i/o cultural del municipi. Les persones interessades en participar en el programa de mentoria del PCR també poden enviar un correu a projectes@nuriasocial.org, indicant les dades personals i de contacte, per tal de rebre més informació sobre la sessió informativa.

Publicada el

Feu un comentari