12 mirades feministes

Des del Servei d’informació i Atenció a les dones (SIAD) i el Servei d’Atenció a la diversitat (SAI) del Consorci d’Acció social de la Garrotxa conjuntament amb la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olot,  creiem que és molt important poder desenvolupar polítiques feministes de prevenció i d’actuació en les situacions de violència i opressió que viuen diferents col·lectius i que se’n pugui donar visibilitat.

Hem programat un cicle d’accions de sensibilització, que s’anomena 12 mirades feministes,  i que proposa una activitat mensual al llarg del 2020 amb diferents formats, que tractaran  temes relacionats amb la prevenció i eradicació de la violència, la diversitat i la igualtat.

La primera comptarà amb dues professionals (Katherine Stone i Tiina Sihto) que participen a la Residència Faber amb Feminismes III:

Katherine Stone ha publicat les representacions de la maternitat en la literatura i la televisió alemanyes contemporànies. Ha analitzat el debat sobre la maternitat lamentada que va sorgir en els mitjans de comunicació socials alemanys com a resposta a la feina de la sociòloga inraeliana Orna Donath.

La Tiina Sihto va centrar el seu doctoral en les condicions locals de la conciliació de la vida laborar i familiar de les dones a la ciutat de Jyväskylä (Finlandia). Els seus interessos de recerca inclouen la cura, la investigació feminista sobre l’estat de benesatar, la (des)igualtat de gènere, les relacions íntimes, la maternitat lamentada i la sociologia de les emocions. Ha publicat sobre les geografies emocionals de l’atenció, la política local d’atenció infantil, les decisions sobre el retorn de les mares i les classes, les queixes de les dones com a expressió de la desigualtat de gènere i la maternitat lamentada.

Us esperem el proper 14 de gener a les 18h a la Sala de l’Hospici d’Olot.

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *