Any nou xinès a Olot

L’any nou celebrat a occident es regeix pel calendari gregorià, mentre que l’any nou i les festivitats tradicionals xineses venen marcades pels cicles llunars. Malgrat que la Xina moderna es regeix pel calendari gregorà, el calendari tradicional xinès és lunar, els mesos comencen el dia de lluna nova, i els anys comencen la segona (o tercera) lluna nova després del solstici d’hivern.

El calendari està influenciat i representat per un animal que es converteix en el símbol de l’any. Les representacions dels animals duren 12 anys i, enguany, el 2020, comença un nou període sota la influència de la rata. L’any de la rata de metall comença eldissabte 25 de gener i és l’any 4717 del calendari xinès.

Per això, l’associació Siwei d’Intercanvi Cultural Xina – Catalunya farà la celebració de l’any nou xinès el diumenge 26 de gener de 16h a 18h a l’Escola Pia d’Olot. Podeu consultar el programa i posar-vos-hi en contacte amb el cartell de l’acte.

 

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *