Itinerari de diversitat funcional

EL CONSORCI D’ACCIÓ SOCIAL DE LA GARROTXA PARTICIPA EN EL III ITINERARI DE DRETS CIVILS QUE ES DEDICARÀ A LA DIVERSITAT FUNCIONAL I IMPLICARÀ PER PRIMERA VEGADA TOTES LES ÀREES DE L’AJUNTAMENT D’OLOT I LES ENTITATS SOCIALS

Sota el títol “Cossos i Ments, la Dignitat de la Diferència”, l’itinerari estarà comissariat per la doctora en pedagogia social i professora de la UOC Asun Pié Balaguer i buscarà una mirada transversal de ciutat, amb la participació activa per primera vegada de totes les àrees de la corporació i de les 17 entitats locals que treballen amb la diversitat.

Tal i com explica la doctora Asun Pié, a través del conjunt d’accions i activitats previstes a “Cossos i Ments”, la ciutadania descobrirà una altra manera d’enfocar el tema de la diversitat funcional que, entre d’altres, posarà de manifest la dificultat de les societats per acceptar aquesta diferència, la distribució desigual del poder, la producció de violències múltiples contra la vulnerabilitat i la necessitat de revisar-nos i revisar les nostres organitzacions socials. Perquè el problema, segons Pié, no està en aquests cossos i aquestes ments, el problema rau en la mirada social sobre aquests cossos i aquestes ments.

Durant tot aquest 2020 i part del 2021 es programaran múltiples activitats i accions i inclourà espectacles, clubs de lectura, jornades i xerrades de sensibilització, tallers, programes de ràdio i televisió, intervencions urbanístiques en l’espai públic… així com també la publicació i presentació de la tesi teòrica de l’itinerari, a càrrec d’Asun Pié;
Així mateix, i de portes endins, s’iniciaran processos de diagnòstic intern per assegurar que els serveis municipals no discriminen cap persona per causes de diversitat funcional.

“Cossos i Ments, la dignitat de la diferència” és el tercer itinerari de drets civils que impulsa l’Ajuntament d’Olot i pren el relleu a “Creences i religions: llibertat, diversitat i conflicte”, que durant el 2018 va abordar el dret a la llibertat religiosa, i a “Identitats imPossibles”, que durant l’any 2016 va posar l’accent en la sensibilització pel dret a la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *