Celebració del dia del voluntariat

Aquest dilluns 5 de desembre, coincidint amb el dia internacional del voluntariat, s’ha instal·lat un punt informatiu al mercat setmanal. Des d’aquest espai situat al Firal d’Olot, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha informat sobre els diferents aspectes i funcions que envolten el voluntariat.  

L’Assemblea General de les Nacions Unides el dia 17 de desembre de 1985  va acordar que el  5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les seves vessants.

Amb la commemoració d’aquesta jornada es vol fer un reconeixement a les persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i la societat.

Des de l’Ajuntament d’Olot i altres ens de la comarca també s’incentiva el voluntariat a la Garrotxa. A través del Servei SISA ( Servei Integral de Suport a l’Associacionisme) i el Punt de Voluntariat es dona sortida tan a les demandes de les entitats de la comarca que en un moment donat necessiten voluntariat com a aquelles persones que tenen inquietud per participar en alguna d’aquestes entitats o col·laborar de manera puntual en campanyes sòlidàries com poden ser el Recapte d’Aliments, les Festes del Tura, la Traiwalker o la Marató de sang.

Aquest dilluns 5 de desembre el CASG ha instal·lat una parada al Firal de 10h a 14h del matí per tal que les persones que tinguin interès en aquest tema s’hi puguin acostar i demanar informació sobre el voluntariat a la comarca. Durant el matí persones de Creu Roja, CEPAIM, Voluntariat per la Llengua o el mateix servei SISA han donat informació dels seus projectes, es regalarà una bossa del Gran Recapte d’aliments i es podrà donar les dades per entrar a formar part de la família de voluntariat de la Garrotxa.

Si no és possible acostar-se aquell dia i horari el Punt de voluntariat està obert tots els dimarts de 16h a 18h de la tarda i els dijous de 10h a 13h. Us podeu adreçar presencialment al Punt o bé contactar a través del correu electrònic entitatsgarrotxa@casg.cat o telèfon 682404396.

El Punt de voluntariat ubicat a la planta baixa del Casal Cívic d’Olot (carrer Bisbe Lorenzana, 2) ha atès durant aquest 2022 un total de 65 persones que s’han interessat o han participat en projectes de voluntariat o campanyes al llarg de l’any.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *