Associació Amics del Tren Olot-Girona

Associació Amics del Tren Olot-Girona

Dades de contacte

ASAMTOG
Persona de contacte: Ignasi Riera Blanch
Carrer Terrassa, 5
17800 Olot
asamtog@trenolot.cat
619 067 304
Web: www.trenolot.cat
Any de creació
1999
Activitat de l'entitat

L’Associació Amics del Tren Olot-Girona (ASAMTOG) és una entitat cultural i no lucrativa que agrupa a persones interessades en els ferrocarrils i, molt especialment, en l’antic ferrocarril que feia el trajecte d'Olot a Girona.

A l’associació treballem per preservar la memòria del ferrocarril Olot-Girona i fomentar-ne el coneixement, així com per recuperar, restaurar, conservar i catalogar tot el material ferroviari i documentació d'aquest ferrocarril.

Objectius de l'entitat

L’objectiu principal de l’associació és la creació del Centre d’Interpretació del Ferrocarril Olot-Girona (CIFOG) el qual s’ubicarà a l’edifici de l’antiga estació d’Olot. L’equipament permetrà una mostra permanent sobre el ferrocarril, amb el material mòbil real, la col·lecció d’objectes del tren d’Olot, l’arxiu del fons documental i audiovisual, i l’exposició d’una gran maqueta totalment operativa de tota la línia ferroviària Olot-Girona. El projecte també proposa la construcció d’un parc ferroviari per a tren tripulat i la recuperació d’un tram de l’antiga línia ferroviària amb la finalitat de que hi circuli un tren turístic.

Àmbits i temes de treball

AssociacionismeCulturaEstratègics de ciutat / pobleMobilitat

Altres dades d'interès

L’entitat forma part de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril (FCAF) i aquesta, alhora, està associada al MOROP, una associació a nivell europeu que treballa per la unificació de la normativa entre els constructors i usuaris del modelisme ferroviari.
Podeu trobar més informació al web www.trenolot.cat


Back to Top ↑