Associació de Joves Gos de Sant Roc

Associació de Joves Gos de Sant Roc

Dades de contacte


Persona de contacte: Alba Roca
Al Casal de barri de Sant Roc
17800 Olot
gosdesantroc.olot@gmail.com
632365067
Any de creació
1955
Activitat de l'entitat

Actualment, l'activitat principal que s'organitza és el Festival de Sant Rock que es realitza als paratges de les Fonts de Sant Roc i que té una durada de dos dies. Una de les nits està dedicada a la música electrònica i l'altre als grups de música alternatius. A més, es fa un dinar multicultural i moltes d'altres activitats.

Objectius de l'entitat

OBJECTIUS
Com a entitat tenim els següents objectius:
-Potenciar la música no comercial entre els joves com també els músics joves que la realitzen.
-Fomentar la importància de la música en la nostra societat.
-Donar a conèixer el paratge de les Fonts de Sant Roc, per acostar-los als olotins que no tenen costum d'anar-hi així com al públic forani.
-Generar implicació dels joves del barri així com també els joves que tenen un grup musical.
-Implicar la societat civil i les associacions relacionades a participar activament dins el festival, fomentant la integració social, bàsicament a través del dinar multicultural.
-Difondre la música alternativa de nivell local, provincial o nacional a tots els públics de forma gratuïta ja que entenem que la cultura ha de ser gratuïta, sense que hi hagi una barrera econòmica per gaudir-la.
-Participar activament en el barri i dinamitzar-lo amb les diferents activitats.

Àmbits i temes de treball

CulturaEspai públicJoventutProjectes de participació

Altres dades d'interès

L'associació de joves del Gos de Sant Roc neix al 1995, a partir de la iniciativa d'un grup de joves del barri de Sant Roc, que volien organitzar activitats musicals de caire alternatiu per a la gent jove de la ciutat, les quals eren en aquell moment pràcticament inexistents. El festival fou i és una plataforma per a donar a conèixer alguns dels nombrosos grups musicals que han anat sorgint a la ciutat d'Olot i la comarca de la Garrotxa, intentant, a més complementar el cartell amb grups de major renom de l'escena musical provincial i nacional.

L'any 2001 es va constituir legalment com a associació sense ànim de lucre anomenant-se Associació de Joves Gos de Sant Roc, amb l'objectiu d'organitzar activitats musicals, però també lúdiques i culturals, destinades als joves de la ciutat. En aquell moment l'activitat principal era el Festival Sant Rock però també es realitzaven sessions electròniques al Casal del barri de Sant Roc, concerts al local de la Casa Cultural d'Andalusia, etc. D'altra banda també s'han fet col·laboracions amb la Fira del Disc i les Festes del Tura.

Al 2014 vam celebrar el nostre XXè Festival organitzant un festival amb més activitats culturals i amb un cartell amb grups de major renom.

S'han celebrat ja XX festivals i aquest any celebrarem el XXIè.
Pel nostre festival han passat grups com: Apeiron (2002, 2005 i 2011), Aspid (2003), Cooper (2004), Muchachito Bombo Infierno (2004), Love of Lesbian (2006 i 2008), Toni Beiro (2009), Expectativa Zero (2010), Itaca Band (2014) entre molts d'altres.

A part del festival, durant l'any organitzem concerts durant les festes del barri o altres festes musicals en les quals comptem amb una col·laboració especial de Sweet Dreams. Amb aquestes actuacions durant l'any ens proposem aconseguir més ingressos per intentar fer un cartell amb més renom de cares als festivals de cada juliol, tot i que a vegades per motius aliens a la nostra entitat, no és possible.
Any rere any intentem organitzar noves activitats per poder oferir al barri de Sant Roc i a la ciutat d'Olot.

ON SOM?
Al casal del barri de Sant Roc és el nostre punt de reunió. Ens reunim cada quinze dies els divendres.


Back to Top ↑