Col·lectiu Feminista La Dalla

Col·lectiu Feminista La Dalla

Dades de contacte


Persona de contacte: Laura Canalias
Carrer Proa (seu social), 16
17800 Olot
ladallafeminista@gmail.com
680956358
Any de creació
maig del 2014
Activitat de l'entitat

Organització d’àmbit comarcal que s’ha creat amb la voluntat de sensibilitzar la societat sobre els problemes que comporten les desigualtats de sexe.

Defensem un feminisme que fomenti la pressió popular, l’acció directa amb actuacions concretes, la desobediència i, en determinats àmbits, l’objecció de consciència, per acabar, d'una vegada per totes, amb les discriminacions i les actituds sexistes. No tenim intenció de lesionar, en cap aspecte, els drets dels homes, però sí que ens qüestionem els seus privilegis.

Objectius de l'entitat

Donar informació i formació al conjunt social de la Garrotxa sobre coeducació, cossificació, sexualitat, dret al propi cos, violència de gènere i discriminació laboral.

Lluitar contra l’homofòbia, el sexisme, els trastorns físics i psicològics que comporta la pressió estètica, i contra totes les violències i discriminacions que encara avui es produeixen per raó de sexe.

Crear discurs, generar debat i donar visibilitat a les qüestions de gènere mitjançant xerrades, tallers, cine-fòrums, actes al carrer i fent difusió a la premsa i a les xarxes socials.

Incentivar que des d’altres entitats de la comarca es treballin temes de gènere (partits, sindicats, o associacions) .

Rebel·lar-nos contra el model tradicional de dona que encara impera en el subconscient de moltes de nosaltres i que ens afecta en el nostre dia a dia.

Dignificar el terme “feminisme” ja que no és el contrari de masclisme. El contrari de masclisme s’anomena “femillisme”. La paraula "feminisme” significa lluita per la igualtat entre sexes.

Àmbits i temes de treball

Gènere / igualtat

Altres dades d'interès

ORGANITZACIÓ
La Dalla s’organitza de forma assembleària; ens reunim al local d’entitats d’Olot (carrer Proa, 16) cada 15 dies. Les assemblees serveixen per debatre, formar-nos i organitzar les activitats que volem dur a terme al llarg de l’any.

FORMA’N PART
Per ser membre de la Dalla has de ser dona. Hem vist la necessitat que a les assemblees habituals només hi participem les dones, ja que ens ha de servir per treballar l’empoderament, crear referents femenins, afavorir la participació de les dones en els moviments socials, sindicals i polítics; parlar i compartir temes que ens preocupen i només nosaltres patim.
Tot i així, totes les xerrades, activitats, etc. són obertes a tothom, tant a homes com a dones, ja que només juntes aconseguirem enderrocar la societat patriarcal en què vivim.


Back to Top ↑