Esbart Olot

Esbart Olot

Dades de contacte

Esbart Olot
Persona de contacte: Josep Mª Rifà
Carrer Geranis, 50
17800 Olot
esbartolot@gmail.com
626 21 83 94
Web: www.esbartolot.cat/
Any de creació
1928
Activitat de l'entitat

ESCOLA DE DANSA:
A partir dels 4 anys treballem els valors d’educació i formació dels joves, la tècnica de la dansa, l’expressió corporal, la psicomotricitat i el manteniment del cos. Els joves aprenen a ballar divertint-se i participant en espectacles dissenyats especialment per ells.

BASTONERS I GRALLERS D’OLOT:
Aquesta és la secció dedicada exclusivament a aprendre la tècnica del Ball de Bastons a partir dels 5 anys; tradició molt arrelada al nostre país. Per poder dur a terme aquesta modalitat de ball, la nostra entitat compta amb un grup de grallers i percussió.


Objectius de l'entitat

Fomentar entre els joves la dansa tradicional, mantenir les tradicions, fomentar la recerca de noves formes de dansa més moderna.
L’Esbart Olot pretén ser una entitat moderna adaptada al nostre temps sense oblidar, però, les nostres arrels de cultura tradicional.
Des d’un inici s’ha treballat perquè la dansa catalana no quedi en l’oblit. S’ha procurat que les generacions més joves estimin i valorin el llegat dels nostres avantpassats, i esperem que una divulgació ferma i sincera sigui útil per consolidar la dansa com un espectacle digne de ser representat en qualsevol escenari.

Àmbits i temes de treball

AssociacionismeCultura

Altres dades d'interès

Som una entitat amb molts anys d’experiència que combina la dansa tradicional catalana amb muntatges de nova creació pròpia per poder oferir al públic espectacles de dansa. Dintre la dansa tradicional hem recuperat danses Garrotxines, el Ball Pla d’Olot, el Ball del Xai Be. actualment estem treballant amb el Contrapàs Olotí. Hem actuat en diferents indrets de Espanya i Europa. Hem posat coreografia a cançons populars olotines.

Més informació a esbartolot@gmail.com o tel.972262325 / www.esbartolot.cat


Back to Top ↑