Fundació Talibés

Fundació Talibés

Dades de contacte

Fundació Talibés
Persona de contacte: Marc Vila

Olot
mvila@fundaciotalibes.org
615122685
Web: www.fundaciotalibes.org
Any de creació
2012

Objectius de l'entitat

Millorar el present per garantir el futur d'aquests infants

Proporcionar als Talibés un ensenyament diversificat i normatiu

Aconseguir un entorn segur i sa pels nens Talibés

Implicar l'Estat del Senegal

Conscienciar respecte la problemàtica Talibé

Àmbits i temes de treball

AssociacionismeConvivència i civismeDesenvolupament comunitariEducacióFamíliesCooperacióInclusió social / pobresaInfants / adolescentsSensibilització

Altres dades d'interès

Qui són els Talibés?

Els Talibés són nens d'entre 4 i 14 anys que han estat lliurats pels seus pares -generalment agricultors sense recursos- als Marabús, els mestres de les escoles alcoràniques. Temps enrere, aquest costum -molt arrelat a la cultura del Senegal i Guinea Bissau- permetia que molts nens tinguessin la possibilitat d'ésser escolaritzats i tenir una vida digna.

Anteriorment, les daaras, les escoles alcoràniques, eren al camp i combinaven l'ensenyament amb els cultius estacionals. Eren econòmicament autònomes i oferien als Talibés una existència digna. Però, actualment, la situació ha canviat radicalment. Les daaras s'han traslladat a les ciutats, no conreen les terres fèrtils; i els Marabús, abans preocupats pel benestar dels nens, ara els esclavitzen i els obliguen a mendicar pels carrers.

Segons Human Right Watch, més de 50.000 Talibés mendiquen als carrers de les ciutats del Senegal i Guinea Bissau. Són exposats a innumerables perills, pateixen mals físics i psicològics, són víctimes d'agressions sexuals i no s'integren al sistema educatiu del país.


Back to Top ↑