En el 85% de les pel·lícules de Disney apareix un personatge que està boig i és dolent

Xavier Trabado Farré president de la Federació Salut Mental de Catalunya

En el 85% de les pel·lícules de Disney apareix un personatge que està boig i és dolent

Divendres, 11 d’octubre de 2013, a les 10:00 h

Està creixent el nombre de persones amb persones amb malalties mentals?” se li pregunta a Xavier Trabado Farré, president de la Federació Salut Mental de Catalunya i un dels impulsors d’Obertament, la campanya per visibilitzar la problemàtica de les persones amb malalties mentals i lluitar contra l’estigma social que pateixen. I ell, en aquesta pregunta de la iniciativa de Mas Albornà ‘52 tallats i un tovalló‘ respon: “Està creixen clarament el nombre de persones diagnosticades i tractades, però això no vol dir que estigui creixent la problemàtica de salut mental sinó que tenim major capacitat d’identificar-la. Abans existia igualment però no s’identificava, era gent que es quedava a casa, no sortia, no tenia aquest tractament i això es cronificava. Ara per exemple tenim una xarxa d’atenció en salut mental infantil i juvenil, i que no existia fa uns anys, i això permet que s’estiguin identificant i tractant. També es diu que la crisi que estem vivint genera problemàtiques i determinades patologies com poden ser angoixes i depressions, associades a situacions de molta pressió. I aquests casos si que és evident que estan creixent per la crisi actual.” Podeu llegir l’entrevista sencera fent clic aquí.

www.social.cat

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *