A punt la segona activitat del cicle Àfrica’t

ÀFRICA’T 2. EL perill d’una única història. 

Àfrica més enlla de les guerres, el subdesenvolupament, les malalties i les catàstrofes.

El Consell de Cooperació organitza el segon acte de la campanya de sensibilització Àfrica’t. En aquesta ocasió es tracta d’una sessió oberta al públic per trencar mites i perjudicis del continent en qüestió.

Aquesta activitat tindrà lloc el proper dissabte 24 d’octubre, a les 19h a la sala d’actes de l’Hospici d’Olot.

La dinàmica-xerrada anirà a càrrec d’ Itziar Ruiz-Giménez, llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques i Doctora en Relacions Internacionals. Actualment és professora del Departament de Ciències Polítiques i Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Madrid. També coordina el Grup d’Estudis Africans (GEA) i el Grup d’Estudis Internacionals (GERI). Entre les seves publicacions destaquen dos llibres, “Les bones intencions; intervenció humanitària a l’Àfrica” (Icaria, 2004) i “La història de la intervenció humanitària: l’imperialisme altruista” (Los libros de la Catara, 2005) i una vintena de publicacions en llibres col·lectius i articles de revistes sobre conflictes armats de l’Àfrica, cultura de la pau, cooperació i assistència humanitària, de gènere, drets humans, població refugiada, immigrants, etc..

L’objectiu d’aquest acte és donar una visió global de les injustícies que provoquem des d’occident i quines disjuntives afronta la població d’aquest continent. Tot des d’un punt de vista crític, positiu i allunyant-nos del paternalisme /alarmisme que els mitjans de comunicació occidentals fomenten.

La organització d’aquesta campanya forma part del nou impuls que el Consell de Cooperació vol donar a la seva tasca de sensibilització sobre les desigualtats nord sud. Una realitat que en l’actual crisi ha quedat en un segon terme, i que des de les entitats membres del Consell volen evitar que caigui en l’oblit. Aquesta iniciativa compta compta amb el suport del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

 —–

Per més informació:
Enric Soler 676863544
Marc Planagumà: 605902178
Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *