Krystyna Schreiber presenta per a Estelada 2014 Què en penses, Europa?

L’escriptora i traductora alemanya Krystyna Schreiber és la convidada del mes d’abril de la plataforma Estelada 2014, amb la presentació del seu darrer llibre, Què en penses, Europa? (Angle Editorial).

Krystyna Schreiber fa 10 anys que viu a Barcelona. Ha cursat estudis d’economia a la Universitat de Colònia i ara de traducció a la UPF. Autora el 2015 del llibre La traducció de la independència, editat a Alemanya, i col·laboradora de diverses entitats sobiranistes en la internacionalització del procés.
El llibre transcriu 14 converses sobre el procés independentista català amb personalitats d’arreu d’Europa. Entre elles hi ha experts com Kai-Olaf Lang, assessor del govern alemany en política exterior, l’economista britànic Edward Hugh, que ha estudiat el moviment català, i el francès Gérard Onesta, vicepresident emèrit de la Unió Europea (UE). També hi entrevista tres catalans: l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, l’actual presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i Amadeu Altafaj, representant permanent de la Generalitat de Catalunya davant de la UE, perquè considera que és interessant veure com s’expliquen cap a fora.

Per a l’autora del llibre, el moment que viu Catalunya és històric i apassionant, i té clar que la política catalana li porta la davantera a l’espanyola. “Sempre s’anticipa”, assegura, després de confirmar que aquesta és una de les regles de L’Art de la Guerra de Sunzi.
Schreiber considera que el fet que el 27 de setembre guanyés una majoria independentista va cridar molt l’atenció, perquè, d’alguna manera, va posar el procés català encara més sobre la taula en altres països europeus. Tot i que des de les institucions oficialment es digui que es tracta d’un afer intern, això per als mitjans ha estat un pas més dels independentistes. Després va venir la resolució del 9 de novembre, que va ser molt comentada: Catalunya ha demostrat la capacitat de tirar les coses a endavant quan hi ha un interès comú superior i a l’estat espanyol encara no s’ha arribat a això. Aquesta diferència, ara mateix, creu que és favorable als catalans i es veu com una senyal de solidesa del procés.

La presentació tindrà lloc el proper divendres, 7 d’abril, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Hospici i ja es troba a la llibreria Drac d’Olot. Per a més informació: https://estelada2014.wordpress.com.

Publicada el

Feu un comentari