Projectes socials pendents de patrocini per l’any 2020

IMPORTANT! Les empreses poden fer petites aportacions, no cal cobrir la totalitat del projectes o activitat. Sumar també és connectar amb la solidaritat!

[button size=large style=less_round color=black align=none target=_self]Per més inforamció, clica a cada títol[/button]

 

[show_hide title=”JORNADA FORMATIVA SOBRE ACCESSIBILITAT”]

“Projectes de l’Agrupació persones sordes”. Agrupació de Persones Sordes de la Garrotxa


Jornada formativa sobre accessibilitat. Dedicar un matí per mostrar diferents adaptacions que podem fer a casa, a qualsevol edifici públic (centres educatius, institucions… ) i empreses, d’aquesta manera fomentem la igualtat de tots en moments d’avís, alarmes, etc.

Tenir pautes de comunicació i instruments d’adaptació és important per la millora de tots plegats.

El que es vol és que les persones amb problemes sensorials: auditius i/o visuals puguin treballar a les empreses ordinàries, però cal fer-ho de manera segura per part de tots: empresa-treballadors… Hi ha instruments tecnològics i personals que ajuden a poder fer més fàcil l’estada per part de tots i totes.

Aquestes jornades també serviran per famílies que poden necessitar petites adaptacions i no saben on dirigir-se.

Volem que sigui una jornada oberta a tothom.

Pressupost: 2.500€. També es necessita un espai on fer les jornades i coffe break que s’ofereix als assistent.

[/show_hide]

[show_hide title=”BEQUES PER EQUINOTERÀPIA “]

“Beques per sessions d’equinoteràpia per grups de gent gran, educació emocional  a les escoles, menors emigrats sols i altres”. Associació pel desenvolupament del Centre d’equinoteràpia la Marginera de la Bosa.


L’Equinoteràpia és una teràpia complementària totalment natural i té el cavall com a mediador, co-terapeuta, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones.

Inicialment l’equinoteràpia es centrava amb persones amb discapacitats físiques (moviment tridimensional, equilibri, escalfor,…), però per les característiques del cavall (mamífer, social, neofòbic…) s’ha estudiat i demostrat l’eficàcia en patologies psicològiques, emocionals, social, relacionals i psíquiques.

Des del Centre d’equinoteràpia la Marginera de la Bosa, tenim programes per acompanyar en el benestar de persones que necessitin un recolzament per a millorar la seva qualitat de vida (famílies, infants amb discapacitats intel·lectuals/físiques/sensitives/…, gent gran, grups per creixement personal (educació emocional), joves per integració social, trastorns alimentaris, rehabilitació càncer…):

Actualment disposem de recursos per l’any 2019 fer beques a algunes famílies, però volem poder oferir el servei a persones d’entitats com: residències de gent gran (manteniment físic, estimulació cognitiva, autoestima…), educació emocional per escoles, integració social a menors emigrats sols, ….

Pressupost: 5.000€

[/show_hide]

[show_hide title=”TERÀPIA PER INFANTS AMB TRASTORN DE L’ESPECTRE AUTISTA”]

“Teràpia especialitzada a nens i nenes amb TEA”. L’Associació de familiars de persones amb Trastorn de l’Espectre Autista de la Garrotxa (TEA Garrotxa)


El projecte té per objectiu oferir una teràpia especialitzada a nens i nenes amb TEA basada en la millora del seu funcionament ocupacional, la seva autonomia i l’autoregulació sensorial.

Per a treballar aquest gran objectiu la teràpia es centra en l’estudi previ individualitzat de les disfuncions sensorials per, a partir d’aquestes, elaborar un pla de treball amb cada nen/a. Per tant, en primer lloc la terapeuta ocupacional identificarà els dèficits en el processament sensorial de cada nen/a i estudiarà de quina manera aquests afecten àrees com la flexibilitat, el llenguatge, el joc o la socialització. Posteriorment, a les sessions de treball terapèutic, la professional entrenarà els sentits del nen/a per tal de regular comportaments i conductes que sovint apareixen davant de determinats estímuls sensorials.

Pressupsot: 3.000€ anuals

[/show_hide]

[show_hide title=”TEATRE I INFANTS AMB TRASTORN DE L’ESPECTRE AUTISTA”]

“Teatre”. Associació de familiars de persones amb Trastorns de l’Espectre Autista de la Garrotxa


L’activitat de teatre adreçada a nens de 8-12 anys amb Trastorn de l’Espectre Autista, es va iniciar com activitat pionera al CSMIJ d’Olot per treballar les habilitats socials, una de les seves àrees d’ afectació.

Un cop acabades les sessions de prova pilot i veure els resultats, el grup de pares i mares dels nens i nenes que feien teatre ens vam unir per tal de poder donar continuïtat a l’activitat.

Hem vist que mitjançant el teatre es pot ajudar als nens i nenes amb aquesta afectació a desenvolupar la seva expressió verbal i corporal, a estimular la seva capacitat de memòria, i la seva agilitat mental, estimula la seva creativitat i imaginació, millora la concentració i l’atenció.

També els ajudem a augmentar la seva autoestima, aprendre a respectar i conviure en grup,conèixer i controlar les seves emocions i desenvolupar-se davant del públic. Ajuda a la sociabilització dels nens i nenes principalment els que tenen dificultat de comunicar-se com és el nostre cas.

Dirigit a: nens i nenes entre 8 i 12 anys amb Transtorn de l’Espectre Autista
Objectiu: es treballar les habilitats socials i de comunicació d’una manera lúdica i alhora pràctica per poder-les aplicar a la vida diària.

Pressupost anual: 1.600€

[/show_hide]

[show_hide title=”SABUWONA. ACOMPANYAMENT A JOVES DEL PRIMER CICLE DE SECUNDÀRIA”]

“Sabuwona”. Creu Roja a la Garrotxa

Sabuwona acompanya i orienta a nois i noies que cursen el primer cicle de secundària. Es dóna suport en temes acadèmics (reforç escolar, tècniques i hàbits d’estudi) i es potencien les habilitats socials i competències bàsiques per a facilitar eines als participants en el seu futur més pròxim.

Durant l’any es treballen els valors a l’aula i es fan activitats de lleure implicant aquests joves a la participació activa, a conèixer els recursos comunitaris i ampliar la seva xarxa social.

Creu Roja la Garrotxa vol aconseguir motivar els joves participants per tal que lluitin pels seus propis interessos i ho vol fer premiant-los amb una gran activitat final com és gaudir d’un dia a Port Aventura.

Dirigit a: joves d’entre 11 i 13 anys

Pressupost: 600€

Altres necessitats: Els recursos no econòmics a tenir en compte per poder fer la sortida són menús saludables per poder menjar durant l’estada al parc temàtic i persones acompanyants amb titulacions de monitors per donar suport durant la diada.

[/show_hide]

[show_hide title=”ALIMENTACIÓ FRESCA  PER A INFANTS”]

“Alimentació fresca per a infants”. Creu Roja a la Garrotxa


L’objectiu és poder facilitar a aquelles famílies, que durant el període escolar disposen de beques de menjador, alimentació fresca i productes que no poden adquirir al llarg del període de vacances de Nadal en coordinació amb els Serveis Socials de la comarca.

Pressupost: 4.500€

[/show_hide]

[show_hide title=”SUPORT ESCOLAR, HÀBITS, VALORS I CONDUCTES”]

“Promoció de l’èxit escolar”. Creu Roja a la Garrotxa


Projecte adreçat a nens i nenes de 8 a 12 anys en situació de vulnerabilitat on un grup de 6 voluntaris, coordinats per un tècnic, fan suport escolar a uns vint nens mentre treballen hàbits, valors i conductes. En aquest espai també se’ls dóna berenar equilibrat i saludable treballant transversalment temes com la higiene i l’alimentació. Es treballa en coordinació amb l’escola, la família i els serveis socials.

Pressupost: 3.000 € i/o productes frescos (entrepans, fruita…)

[/show_hide]

[show_hide title=”SOPAR I INTERCULTURALITAT”]

 “Iftar Popular”. Associació Garrotxa Diversa


Garrotxa Diversa és una entitat que pretén crear cohesió social, promoure l’activitat cultural, crear ponts de comunicació, implicar veïns i veïnes en les activitats veïnals i donar a conèixer la diversitat i la riquesa cultural de la Garrotxa. D’aquí neix l’activitat anual “Iftar Popular”, que correspon al trencament del dejuni durant el més de Ramadà, on convidem a tota la població Garrotxina a participar en aquest àpat i al mateix fet crear espais per la interculturalitat.

Pressupsot. 1.000€. Tanmateix, també ens fan falta poder fer més difusió a través de mitjans de comunicació.

En el següent vídeo d’Olot Televisió podeu veure l’Iftar Popular 2017.

[/show_hide]

[show_hide title=”CASAL D’ESTIU, NATACIÓ I INCLUSIÓ D’INFANTS I JOVES”]

Garbuix d’estiu”. Esplais de la Garrotxa


Durant el juliol l’Esplai Diari Garbuix ofereix l’oportunitat de poder continuar al servei durant l’estiu per tal de cobrir el màxim de mesos en el que els infants no tenen escola i no passin tantes hores al carrer. Treballem a través de tres eixos: l’educació en el lleure, el treball amb població de risc i el reforç escolar per tal de continuar enfortint els vincles, treballar rutines, hàbits i mantenir el contacte amb les famílies. Un dels punts forts d’aquest casal d’estiu és l’accés que tenen els participants al curset de natació. Saber nadar és una habilitat més que a llarg termini ajuda a la inclusió dels infants i joves que es troben en una situació de risc social.

Mira el vídeo i t’aproparàs una mica més al que fem:

Pressupost: 8.000 €

[/show_hide]

[show_hide title=”INFANTS, ESPORT I VALORS”]

“Som valors Garrotxa 2020”. Associació Somara


El Som Valors és un torneig de futbol que pretén reivindicar i treballar els valors positius de l’esport, igual que la inclusió i la cohesió social dels infants de la comarca. La normativa i el funcionament del torneig està modificat de tal manera que no guanyen els equips més dotats futbolísticament, sinó que es valora més l’actitud i els valors com el respecte, la solidaritat, l’empatia i la igualtat de gènere. És un dels esdeveniments esportius per infants que aglutina més gent, ja que l’any passat hi van participar uns 550 alumnes de 5è i 6è de primària de 20 escoles de tota la Garrotxa, a més de tots els familiars i amics que van venir a acompanyar-los i veure’ls jugar.

Aquí teniu un vídeo d’una edició passada:

Pressupost: 4.500€. Pel torneig també necessitem altres recursos no econòmics com:

  • Material esportiu: pitralls, cons, pilotes, xiulets, porteries…
  • Menjar, aigua i fruita per donar als participants
  • Premis pels guanyadors: experiències en grup, aventures, classes extraescolars per fer conjuntament amb l’equip…

[/show_hide]

[show_hide title=”INFANTS, ESPORT I VALORS A GÀMBIA”]

“Projecte Kilingbava”. Associació Somara


Kilingbaya, paraula provinent de la llengua Mandika, significa compartir objectius i caminar units per aconseguir-los. Es tracta d’un projecte que Somara està portant a terme a la comunitat de Sifoe (Gàmbia) que té l’objectiu d’apoderar els infants i joves d’una comunitat a partir de l’educació en valors a través de l’esport i el lleure.

La iniciativa va sortir després de realitzar un estudi juntament amb els comitès d’esport i educació de la població, on vam detectar certes necessitats: inexistència d’oferta lúdica extraescolar pels infants i joves, conductes agressives constants, falta d’habilitats socials i capacitat de resoldre conflictes, carència d’espais per la pràctica esportiva i educativa, enfocament de l’esport únicament com a competició, i desigualtat de gènere, entre d’altres.

Des de Somara creiem que l’esport és una eina per contribuir en una societat més igualitària, solidària i inclusiva, ja que formar part d’un grup facilita el retorn a la comunitat, és per això que vam iniciar el projecte Kilingbaya.

Una de les branques principals del projecte Kilingbaya és un programa d’activitats extraescolars esportives que portem a terme juntament amb la ONG local “Daughters of Gambia” entre infants de 8 i 12 anys, on es potencia el treball dels valors i habilitats socials a través de jocs cooperatius i de treball en equip. També treballem esports com el futbol, el bàsquet, el voleibol i l’atletisme, potenciant els valors que d’aquests se’n deriven: solidaritat, empatia, esforç, compromís, resolució de conflictes, lideratge i comunicació assertiva.

La importància del projecte no tan sols és treballar els valors entre infants i joves, sinó també formar i apoderar a persones locals per tal de convertir-se en les futures coordinadores, educadores i impulsadores del projecte.

https://youtu.be/FWqDT4mo_vM

Pressupost: 1.000€. També ens fa falta material esportiu: pilotes, pitralls, cons, sabates esportives… i recursos de difusió de la informació en mitjans de comunicació.

[/show_hide]

[show_hide title=”SALUT EMOCIONAL I PERSONES EN RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL”]

“Ubuntu”. Càritas Garrotxa


El projecte Ubuntu, mitjançant la dinàmica de grups, vol facilitar la inclusió social de persones en risc, millorant la seva salut emocional, fent-les protagonistes i co-responsabilitzant-les del seu propi procés. Està adreçat a persones amb fragilitat social que a més manifesten una baixa autoestima, motivació i manca d’habitabilitats psicosocials.

Pressupost: 2.500 €

[/show_hide]

[show_hide title=”ARTTERÀPIA I GENT GRAN”]

“Artteràpia per a gent gran”. Altrart, Associació d’Artteràpia Olot


Tallers grupals de sensibilització a l’Artteràpia destinat a persones grans per despertar les pròpies capacitats creatives. Es tracta d’un programa de 25 sessions (una sessió per setmana). En l’Artteràpia es treballa des de les capacitats i interessos de la persona dins d’un marc professional i acollidor. És un camí individual fet en companyia, amb recolzament, disposant les eines de la creació i de la comunicació al servei del desenvolupament de les capacitats i de les potencialitats de la persona.

Pressupost: 1.500€

[/show_hide]

[show_hide title=”SENSIBILITZACIÓ I CREIXEMENT AL VOLTANT DE LES MALALTIES DE FATIGA CRÒNICA I/O FIBROMIÀLGIA”]

“Cicle de tallers i xerrades”. ASFCFMG (Associació del Síndrome de Fatiga Crònica i Fibromiàlgia de la Garrotxa) 


Cada trimestre volem oferir una xerrada d’interès per als nostres socis, i oberta a altres persones que tinguin alguna inquietud per a les nostres malalties, d’algun tema que ens ajudi a millorar la nostra qualitat de vida. El cansament i el dolor crònic fan que moltes vegades la nostra autoestima baixi, per la qual cosa volem trobar-nos, parlar i descobrir nous incentius per viure el present i el futur amb optimisme i amb un somriure.

Ens interessa poder comptar amb una dietista per millorar els nostres hàbits alimentaris.

Amb una sexòloga per conèixer millor el nostre cos.

Amb una coaching per trobar idees que ens facilitin el dia a dia.

Fer una taula rodona amb persones que hagin trobat alguna millora i puguin explicar les seves experiències. Cadascú és diferent però es poden agafar idees i adaptar-les a la teva situació.

La dotació econòmica seria per poder pagar el ponent i per la difusió de la xerrada.

Pressupost: uns 250 € per xerrada.  Total uns 1000 € a l’any.

[/show_hide]

[show_hide title=”ESTIRAMENTS I PERSONES AMB FATIGA CRÒNICA O FIBROMIÀLGIA”]

Estiraments – ASFCFMG (Associació del Síndrome de Fatiga Crònica i Fibromiàlgia de la Garrotxa) 

Aquest any volem fer sessions d’estiraments amb una persona que ens pugui ajudar a millorar les nostres classes.

Cada 15 dies, els dimecres al Geriàtric Montsacopa, farem aquestes sessions.

Cada sessió val 50 € i volem que la majoria de les persones que venen a fer els estiraments en puguin gaudir igualment sense haver d’afegir cap quantitat a la quota que ja paguen anualment.

Són 6 sessions trimestrals, per tant 300 € per trimestre.

Total uns 900 € a l’any. (A l’estiu no fem estiraments).

[/show_hide]

Publicada el

Feu un comentari