Festes de qualitat

Com cada any els pobles de la nostra comarca celebraran les seves festes majors. Les festes són espais on es poden produir determinants tipus d’agressions (masclistes, sexistes, LGTBIfòbiques,…)  que cal detectar per aturar-les. Però també és un lloc que ha de permetre una presa de consciència individual i comunitària contra aquestes situacions que també es donen en altres àmbits de la vida, no només en l’espai d’oci festiu.

És per això i perquè una de les necessitats detectades a la valoració del Punt Lila de les Festes del Tura de l’any passat era que calia realitzar tallers i formacions orientades a les entitats per promoure una major sensibilització i corresponsabilitat entorn les violències, que s’ha organitzat Festes de Qualitat, una formació de dos dies:

27 de març: Violències sexuals i oci nocturn; a càrrec de l’Observatori Noctambul@s.  De 18 a 21h a la Sala d’Actes de l’Hospici d’Olot.

3 d’abril: Dispensació responsable d’alcohol a càrrec de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya.  De 19 a 21h a la Sala d’Actes de l’Hospici d’Olot.

A Olot s’ha decidit que un dels criteris per poder accedir a la gestió de barraca durant les festes del Tura sigui que dues persones de l’entitat o club hagin participat d’aquesta formació. Animem a la resta de municipis a seguir aquesta iniciativa demanant a les comissions o entitats que portaran la barra per festes a participar-hi també.

Per formalitzar la vostra inscripció cal emplenar aquest formulari (data límit 20 de març):

Aquesta iniciativa s’ha coorganitzat des del Servei de Joventut del Consell Comarcal i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Publicada el

Feu un comentari