Trobada de Punts de Voluntariat

19a trobada de Punts de Voluntariat es celebra a Esplugues de Llobregat

El treball en xarxa des dels Punts de Voluntariat permet compartir experiències i generar estratègies conjuntes de futur

11 de juliol, es va celebrar a Esplugues de Llobregat la 19a trobada de Punts de voluntariat del segon semestre, són trobades trimestrals que tenen la voluntat d’aplegar tots els Punts, tenir un intercanvi actiu de les diferents realitats socials i del territori i posar en comú directius i orientacions de les polítiques públiques de voluntariat de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

L’acte va comptar amb més de 45 persones representants de 26 punts de voluntariat local d’arreu del territori. Es va celebrar a l’espai Baronda, amb una benvinguda de l’alcaldessa d’Esplugues del Llobregat Sra. Pilar Díaz Romero, la Regidora de participació Sra. Sara Forgas i del director general d’Acció Cívica i Comunitària Sr. Xavier Godàs, on va destacar el valor del voluntariat en la comunitat, i la necessitat de fer xarxa entre els diferents agents de la comunitat per tal de poder dinamitzar el territori i treballar de manera transversal les diferents polítiques socials.

En cada trobada es presenta el punt amfitrió, en aquest cas el Punt de Voluntariat d’Esplugues, va mostrar la bona feina feta en només cinc anys, amb molta empenta, treballant diferents projectes i donant una atenció tècnica molt àmplia a la ciutadania i a les entitats.

Per tal de dinamitzar el grup sempre es du a terme una activitat, aquesta vegada ha estat un taller de mirada inclusiva del Museu Can Tinturé i una visita a l’Esplulab.

Entre els temes més destacants  s’ha remarcat la necessitat de continuar treballant per donar visibilitat de la imatge corporativa dels PVs per tal de posar en valor la identitat pròpia i al mateix temps el sentiment de pertanença de tots els Pvs que formen part de la Xarxa de Pvs local de Catalunya i també han sorgit altres temes al debat que preocupen a Punts i entitats com la manca d’interès pel voluntariat entre els joves o l’esforç que suposa arribar amb la formació a les entitats.

El subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat Marc Viñas, va informar de la nova mirada de la Direcció General cap a l’acció comunitària i de les pròximes reunions a la tardor per continuar treballant la metodologia i el treball transversal amb tots els agents del territori on els Punts de Voluntariat seran també un agent important.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *