Respon.cat, nova iniciativa per fomentar la responsabilitat social

El repte és doblar en els propers quatre anys el nombre d’empreses que gestionen l’RSE a Catalunya.

Aquesta setmana passada s’ha presentat una nova iniciativa empresarial que pretén implicar les empreses més compromeses amb la societat per promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de la gestió de la Responsabilitat Social (RSE) a Catalunya.

La iniciativa està impulsada pel Consell de Cambres de Catalunya i està previst que unes 30 empreses i organitzacions s’hi apuntin en aquesta fase inicial. Més endavant, el projecte pretén esdevenir una fundació, sempre mantenint l’objectiu de treballar per “l’excel·lència social d’empreses i organitzacions presents a Catalunya que desenvolupen cultures organitzatives i estratègies corporatives orientades a la competitivitat sostenible”, segons expliquen els fundadors, a més de ser un “centre de referència a Catalunya en gestió empresarial socialment responsable i un actor internacional de prestigi en la matèria”.

La iniciativa per a crear aquest organisme va començar a gestar-se el 2007, debatent-se entre empreses i altres organismes empresarials. El projecte es va definir en el mandat anterior dins el Grup de Treball d’RSE de la Cambra de Comerç de Barcelona i la seva implementació és un repte d’aquest mandat. Durant aquest temps, des del Consell de Cambres ja s’han ficat en marxa diverses iniciatives que han treballat en aquesta direcció, com el RSE.Pime, tRanSparÈncia, a més del programa internacional Cogita.

La RSE és, segons la defineix la Comissió Europea, “la responsabilitat de les empreses pels seus impactes en la societat”. A Europa l’RSE ha format part de l’estratègia de Lisboa per desenvolupar una economia del coneixement i ara, en l’estratègia renovada Europa 2020, l’RS torna a adquirir un protagonisme.

Catalunya és un dels territoris on l’RSE té un major arrelament, tant per les empreses que n’han fet un model de gestió, ja siguin grans o mitjanes, per la presència d’experts que han liderat la reflexió, o per les iniciatives de referència que han afavorit que moltes pimes s’hagin afegit a la gestió de l’RSE. Respon.cat treballarà amb empreses, administracions, organitzacions i agents socials i la pròpia ciutadania, a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

Per saber-ne més i @responcat

 

Font: Social.cat

Publicada el

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *