SISA

Què és el SISA?

El SISA (Servei Integral de Suport a l’Associacionisme) és un servei nascut conjuntament de l’administració pública i les entitats olotines amb l’objectiu de canviar les polítiques tradicionals per incorporar a les entitats des del primer moment en la definició d’un servei que els afecta directament

El SISA vol afavorir el desenvolupament de les associacions de la Garrotxa oferint-los serveis i recursos que responguin a les seves necessitats. El principal objectiu és ampliar la seva incidència a la societat i millorar la seva autonomia.

La taula del SISA n’és l’òrgan de governança i des d’aquí es prenen totes les decisions que afecten a les associacions de la ciutat.

La Taula és un espai de debat i decisió que neix després d’El Panoràmic amb l’objectiu de concretar tot allò que queda reflectit en les conclusions, millorar les relacions entre entitats i administració i poder fer actuacions que facilitin el dia a dia de l’associacionisme a la ciutat.

Com es crea la Taula?

Per a la creació de la taula es van convocar a totes les entitats de la ciutat a diferents trobades per àmbits: d’acció social i comunitàries, culturals, esportives, juvenils i de lleure, AMIPA, de promoció econòmica i de cooperació, drets civils, mediambientals i religioses.

En total, 50 entitats* van participar a les trobades i de cada un dels àmbits es va escollir una o dues persones (entre les mateixes entitats) que són qui formen part de la taula. Aquestes persones actuen, no pas en representació i com a portaveu del seu àmbit, sinó com a persona experta o coneixedora del funcionament i dinàmiques del teixit associatiu d’Olot. Formaran part de la taula durant un període acotat de temps per tal d’afavorir el relleu.

Les persones que van sortir escollides i que inicialment formen part de la Taula d’Entitats són: Tavi Algueró, Josep Ligero, Ferran Quinquilla, Gemma Prat, Ramón Regí, Raül Massanella, Pedro de Haro, Marc Planagumà i Laila El Gamouchi.

A principis de 2018 Raül Massanella causa baixa de la Taula.

D’aquí a poc, la Taula s’ampliarà amb representants del món juvenil i AMIPA.

Actes de les reunions

Podeu seguir els temes de la taula a través de les actes:

Acta 1a trobada 

Acta 2a trobada

Acta 3a trobada

Acta 4a trobada

Acta 5a trobada

Acta 6a trobada

Acta 7a trobada

Acta 8a trobada

Acta 9a trobada

Acta 10a trobada

Acta 11a trobada

Acta 12a trobada

Acta 13a trobada

Acta 14a trobada

Acta 15a trobada

Acta 16a trobada

Acta 17a trobada

Acta 18a trobada

Imatges de les primeres trobades d’entitats

Entitats* participants als grups de creació de la Taula :Agrupació de persones sordes de la Garrotxa, BATEGA (Banc del Temps de la Garrotxa), ASFCFMG (Associació de Fatiga Crònica i Fibromiàlgia de la Garrotxa), AFAREM (Associació de Familiars i Amics de la Residència Montsacopa), El Paraigua, Mans per l’Acció Solidària, Creu Roja, MIFAS, Fundació Oncolliga,  Junta Veïnal de Batet de la Serra, AV St. Cristòfor Masbernat, Av Montolivet, AV El Xiprer, Av Benavent, AV Pequín, APiV Vivendes Garrotxa, Av Sant Ferriol, Av Sant Francesc, Xerrics d’Olot, Òmnium Cultural Garrotxa, ACUGA (Aules de Difusió Cultural Garrotxa), Cor Gaia, Estelada 2014, Cine Club Olot, Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa, Agrupació Sardanista Olot, Cantabile Cor de Cambra, Els Catòlics, Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, Associació de Placers de la Plaça Mercat d’Olot, EURAM, ADAG40, Centre Excursionista d’Olot, AEG Nostra Dona del Tura, Garrotxa amb el Sàhara, Fundació Fauna, Terra Viva, Plataforma Garrotxa Acull, Núria Social, ANEGX (Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa), Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot, Club Natació Olot, Club Volei Olot, Club Tennis Taula Olot, Club de Patinatge Artístic d’Olot, Unió Esportiva Olot, Joventut Sant Pere Màrtir, Club Bàsquet Olot, Moto Club Olot.

*imatge extreta de loftofdreams

Comments are closed.

Amunt ↑